by Lassen

Ljusstaken Kubus är kanske det första man tänker på när man hör by Lassen men oj så mycket mer man hittar på deras nylanserade hemsida (igår) och nu kan ni bereda er på ett riktigt eldorado av bilder. Snyggt stylade med fina... och nya... produkter som tapeten Flow, förvaringserien Frame och illustrationer, kuddar, speglar... och så förstås Kubus då! Jag vill ha nästan allt!
 
 
 
By Lassen grundades av Søren Lassen och Nadia Lassen, barnbarn och barnbarnsbarn till den välrenommerade danska arkitekten Mogens Lassen. Idag arbetar By Lassen med att föra vidare Mogens designfilosofi som speglar vacker, elegant formgivning tillsammans med kvalitet och funktionalitet baserad på dansk design och hantverk. ( text: Länna Möbler)
 
 
I förvaringsserien Frame är utgångspunkten en skiss som Mogens Lassen gjorde redan 1943. Modulerna kan hängas på väggen, användas sammankopplade och staplade på varann eller stå på egen hand på golvet. Variationerna är oändliga och man kan verkligen få en högst personligt utformad hylla genom att kombinera storlek, djup och färg. Och de små boxarna är dessutom utmärkta till småsaker på bordet eller i fönstret.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ni missar väl inte tapen Flow på väggen! Mogens Lassen deltog 1946 i en tävling där uppgiften var att designa  tapeter med modernt mönster och resultatet blev en serie grafiska tapeter där Flow ingick. Lika modern idag! Den finns i två färger, Soft beige och Dusty blue! Och jodå... han vann tävlingen!
 
 
 
 
Trycken på illustrationer och kuddar är skapade av danska konstnären Kristina Dam som en hyllning till bröderna Lassens arbete. Mogens bror Flemming var också arkitekt och mest känd för sitt samarbete med Arne Jacobsen och de ritade bland annat Søllerød Rådhus där de då faktiskt hämtade inspiration från en tillbyggnad till rådhuset i Göteborg gjord av den svenske arkitekten Gunnar Asplund . Flemming Lassens möbler har också uppnått internationellt erkännande och hans stol "Den trötte mannen" som han formgav 1935-36 gick nyligen på auktion för... hör och häpna... 525 000 dkr! Det ni!!!
 
 

Kommentarer
Postat av: Nilla Tankebubblor

Vackert!

2013-10-15 @ 16:41:32
URL: http://tankebubblor.blogg.se/
Postat av: Sofia

Snyggt ;-)

2013-10-15 @ 19:39:54
URL: http://lovejournal.blogg.se/
Postat av: Designtjejen/Emmelie

Vad fint!! Kramar

2013-10-15 @ 20:03:29
URL: http://designtjejen.blogg.se
Postat av: Ambienti

O, så många vackra saker! Tack för tipset! Jag ska kika in på hemsidan och titta lite noggrannare en annan gång när jag har lite mer tid...
Ha en fin dag!
Christina

2013-10-16 @ 10:10:12
URL: http://www.ambienti.se/blogg
Postat av: anna

De är så tokfina de där ljusstakarna... Innan första advent ska en vit med fyra ljushållare få flytta in här tänkte jag. Kanske ska ha den som adventsljusstake?

Anna

Svar: Jag har en vit etta sedan tidigare men är också allt bra sugen på en svart fyra. Den är ju perfekt som adventsstake!
Irene

2013-10-16 @ 20:47:22
URL: http://www.ettseptemberbarn.blogspot.se

Tack för att du tycker till:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

Hem & Inredning

Top Hem & Trädgård bloggar

Topplista Favoritlistan.se