Fläderblomsparfait

Vi hade en härlig midsommarafton ute vid havet och hade verkligen tur med vädret! På kvällen var vi hos oss och grillade och vi satt faktiskt ute till klockan var nästan elva tack vare fleeceplädar och vår fantastiska värmare som vi köpte förra sommaren. Sådana här dagar... och kvällar får mig att längta efter semestern som ligger tre veckor bort, hoppas de veckorna går fort! Desserten efter grillen var en fläderblomsparfait med jordgubbar, enkel och tar bara nån kvart att göra. Förutom att den ska frysas också då förstås. Passa på att göra saft nu när flädern blommar, den är ju så läskande att dricka som den är eller med en gnutta gin i. Och god som dessert också! Här kommer receptet: 3 dl vispgrädde, 3 äggulor, 0,5-1 dl florsocker, 1 msk vaniljsocker, 1 dl koncentrerad fläderblomssaft. Och man gör så här: Vispa äggulor och socker kraftigt till fluffigt skum. Vispa grädden hårt och blanda i den koncentrerade fläderblomsaften. Vänd ner grädden i äggsmeten. Klä en form med plastfolie. Häll i smeten och ställ i frysen minst fem timmar eller över natt. Låt tina lite innan servering. Serveras med färska bär.
 

Kommentarer
Postat av: Ninni

Läckert! :)

2014-06-22 @ 15:40:08
URL: http://ninnzan.se

Tack för att du tycker till:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

Hem & Inredning

Top Hem & Trädgård bloggar





Topplista Favoritlistan.se