Godaste müslin
och glass i massor... i alla fall för mig! Då brukar jag göra denna müsli som är godare
än godast och bara så perfekt till frukost, full av energi för att orka med dagen!
Jag såg förresten att Frida efterlyste en speciell müsli hon hade köpt i Skåne som
skulle vara fantastiskt god men den här går inte av för hackor, den heller... jag lovar!
Dessutom är den perfekt för den som vill äta enligt GI-metoden! Receptet har jag
fått så jag vet faktiskt inte var det ursprungligen kommer från.

200 g blandade nötter
(jag brukar ta hasselnötter, mandel och cashew)
5 dl dinkelflingor
6 dl havregryn, gärna fiberberikade
2 dl solroskärnor, och/eller pumpafrön
1 dl kokosflingor
1 dl hela linfrön
3 dl vatten
5 msk neutral olja, typ solros, majs
3 msk honung
2 dl russin... om man vill
Sätt ugnen på 200 grader. Hacka nötterna grovt och lägg i en stor bunke. Tillsätt
alla grynen. Blanda vatten, olja och honung och häll det över grynblandningen, rör
om noga. Bred ut blandningen i en långpanna och sätt in i ugnen ca en halvtimme.
Den ska få bra med färg men rör om då och då för den bränns lätt. Låt den kallna
och rör i russinen. Kan tänka mig att det kan vara gott med torkade aprikoser
också, de har lägre GI än russin. Förvara müslin i en burk med lock.
Å vad gott...måste testas! Tack för recept och inspiration!
kram!
Tack för tipset, det ska jag se till att prova!
Det låter jättegott. Tack för receptet. :)
Här är det regnigt och grått, hoppas vädret är bättre hos dig.
Ha det gott.
Kram
Ser gott ut!
Ha det!
Det låter både supergott och samtidigt nyttigt.
Får pröva ditt recept.
Kram Lissen
Ambitiöst att göra egen musli :P
Ser jättegott ut!
Jodå, det har ju blivit en och annan fika i sommar....
Det låter tokgott. Tror ta mig tusan att jag ska vara lite huslig och prova. :-) Tack för tipset!!
Åh va smarrigt, det här vill jag prova på!
Kram Jenny
Det låter som en god frukost.
Du, den där ska jag nog faktiskt testa!
Detta vill jag också testa!
Men gud så gott Irene! Mumma mumma! Den ska jag göra bums!
kramar och tack för tipset.
jannice
Låter ju väldans gott! Ska försöka översätta receptet till glutenfritt...
Kramen.
Svar:
Tack för gratulationen!
Hej =) Allt bra?
Är du tävlingsintresserad?
Jag har iaf igång massa tävlingar & det kommer in nya hela tin.
Var gärna med & tävla =)
--> http://millahoman.blogg.se/2009/august/tavlingar.html
Är du int intresserad så ber jag verkligen så hemskt mycket om ursäkt..
Ta hand om dig =) Kramar // Millah
Åh, mums så gott!!
Kramar