Mocko-Majbritts gurkor
Recpetet är gammalt och kommer från en av svärmors vänner.
Nej, inte äter vi all själva... här delas det ut både till höger och vänster!
2 kg västeråsgurka
2 grader 24% ättika
7 dl socker
50 gram salt
1 liter vatten
dillkronor
1 bit pepparrot
1 påse gula senapsfrön
Skiva gurkan, varva med dillkronor i glasburkar. Fördela senapsfröna i alla burkarna
och lägg i en bit pepparrot för hållbarhet.
Koka upp vattnet med ättika, socker och salt och häll över gurkan. Sätt på locket direkt.
Lika god både på smörgås som till middag!
Uppdatering
Jag köper den fyrkantiga flaska med Perstorps ättika, 24%... röd kork och texten på
etiketten är röd och blå. På kanten finns markeringar i glaset där varje markering är 1 grad.
Gammal benämning... :) Så den här flaskan som innehåller 3 dl motsvarar 5 grader.
1 grad = 6 cl = 4 msk
Oj va du fick det där att se jättegott ut - det vattnas i munnen :-) Kram Jenny
Min leverpastej vill gärna bli kompis med din gurka. Sånt härligt sensommarpyssel!
Det skulle vara jättegott på en leverpastejmacka. :)
Ha det gott.
mums!
Mmmm... så gott! Sånt har jag inte tid med i livet för tillfället - men några år ska det syltas, saftas, bakas och läggas in. :-)
Vad mysigt, ser verkligen gott ut! :)
Oj som jag har letat efter ett bra gurkrecept, detta ska jag genast prova. Låter lovande, tack. Men 2 grader ättika?
Svar: Haha, hade jag aldrig hört någon gång. Det märks hur mycket gurka jag har lagt in i mina dagar =) Men receptet ska definitivt provas...
snygg blogg! :)
Så mycket gurka!! Jättebra present!!!
Kram Annette
Tack för receptet!
Har nu gjort inläggningen och ser verkligen fram mot att smaka den. Mums
Min mamma tycker mycket om Västeråsgurka. Hon är ju från Sala i Västmanland. Har fått smaka hennes inläggningar genom åren!