Mocko-Majbritts gurkor

Gurkburkar i långa rader... 6 kg västeråsgurka blev inlagd idag!
Recpetet är gammalt och kommer från en av svärmors vänner.

Nej, inte äter vi all själva... här delas det ut både till höger och vänster!




2 kg västeråsgurka
2 grader 24% ättika
7 dl socker
50 gram salt
1 liter vatten
dillkronor
1 bit pepparrot
1 påse gula senapsfrön

Skiva gurkan, varva med dillkronor i glasburkar. Fördela senapsfröna i alla burkarna
och lägg i en bit pepparrot för hållbarhet.
Koka upp vattnet med ättika, socker och salt och häll över gurkan. Sätt på locket direkt.
Lika god både på smörgås som till middag!


Uppdatering
Jag köper den fyrkantiga flaska med Perstorps ättika, 24%... röd kork och texten på
etiketten är röd och blå. På kanten finns markeringar i glaset där varje markering är 1 grad.
Gammal benämning... :) Så den här flaskan som innehåller 3 dl motsvarar 5 grader.

1 grad = 6 cl = 4 msk

Kommentarer
Postat av: Jenny

Oj va du fick det där att se jättegott ut - det vattnas i munnen :-) Kram Jenny

2009-08-12 @ 22:44:16
URL: http://pyssligajakobs.blogg.se/
Postat av: Petra- Designfragment

Min leverpastej vill gärna bli kompis med din gurka. Sånt härligt sensommarpyssel!

2009-08-12 @ 23:24:00
URL: http://designfragment.blogspot.com
Postat av: Kerstin

Det skulle vara jättegott på en leverpastejmacka. :)

Ha det gott.

2009-08-12 @ 23:40:59
URL: http://kerstinsfoto.blogspot.com
Postat av: Sofia [gaspedal.blogg.se]

mums!

2009-08-13 @ 02:00:31
URL: http://gaspedal.blogg.se/
Postat av: InneoUte-Malin

Mmmm... så gott! Sånt har jag inte tid med i livet för tillfället - men några år ska det syltas, saftas, bakas och läggas in. :-)

2009-08-13 @ 08:19:13
URL: http://inneoute.blogg.se/
Postat av: Mia

Vad mysigt, ser verkligen gott ut! :)

2009-08-13 @ 09:49:38
URL: http://www.improveme.se/makeover
Postat av: fröken Kumlin

Oj som jag har letat efter ett bra gurkrecept, detta ska jag genast prova. Låter lovande, tack. Men 2 grader ättika?

2009-08-13 @ 10:34:44
URL: http://www.metrobloggen.se/Kumlin
Postat av: fröken Kumlin

Svar: Haha, hade jag aldrig hört någon gång. Det märks hur mycket gurka jag har lagt in i mina dagar =) Men receptet ska definitivt provas...

2009-08-13 @ 10:59:55
URL: http://www.metrobloggen.se/Kumlin
Postat av: karro

snygg blogg! :)

2009-08-13 @ 11:12:29
URL: http://jonssonfotograferar.blogg.se/
Postat av: Annette

Så mycket gurka!! Jättebra present!!!



Kram Annette

2009-08-13 @ 22:27:50
URL: http://jagochmitthem.blogg.se/
Postat av: Helén

Tack för receptet!

Har nu gjort inläggningen och ser verkligen fram mot att smaka den. Mums

2009-08-15 @ 18:02:26
URL: http://crested.indigoostar.com
Postat av: Lissen

Min mamma tycker mycket om Västeråsgurka. Hon är ju från Sala i Västmanland. Har fått smaka hennes inläggningar genom åren!

2009-08-15 @ 20:56:43
URL: http://lissento.blogg.se/

Tack för att du tycker till:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

Hem & Inredning

Top Hem & Trädgård bloggar





Topplista Favoritlistan.se