Unika "lagerpålager" lampor

God fortsättning på er! Jag hamnade i någon slags bloggkoma efter julen men nu är det dags för ett inlägg! Vi har fått en ny present- och inredningsbutik där jag bor och där såg jag en annorlunda lampa! Den jag såg var en taklampa som kräver sin plats så den skulle inte platsa i mitt hem men den var alldeles fantastisk och ovanlig! Flera modeller finns och varje lampa är handgjord och unik.
 
 
Lamporna är tillverkade av papper av en fransman vid namn Jean Luc Mare. Han har många år bakom sig som grafiker men började för några år sedan intressera sig för papper och då ett speciellt italienskt ritpapper som tål lite "misshandel" genom att vikas och veckas, skrynklas, rivas, värmas osv. Just den här typen av lampor "Millefeuille" som jag alltså såg, rivs lager för lager för hand och träs sedan på stålvajrar ovanpå varann. Det ser ut som man staplat en hög med crepes. Eller kanske, efter svenska förhållanden... tunnbröd!

Bild lånad från facebooksidan. Fotograf: Jennifer Ryan
 
 
 
Lampan var riktigt "maffig" och tung trots att den är gjord av papper... påminde lite om en spettekaka och de gav ett fint och varmt ljus genom de olika skikten. Ursäkta min dragning till bakverk men känslan jag fick var faktiskt nåt åt det hållet. Ja, det ser ni ju själva på bilden här under, kolla in vägglampan! Visst ser den ut som en flottyrmunk! Missa inte att klicka på lampans namn, det är vad det franska ordet betyder! Skämt åsido... fantastiska lampor!
 

Kommentarer
Postat av: Ninni - Vimsiga mamman

Så häftiga :)

2014-12-30 @ 14:09:56
URL: http://ninnzan.se/

Tack för att du tycker till:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

Hem & Inredning

Top Hem & Trädgård bloggar

Topplista Favoritlistan.se