Lite nytt

Har inte riktigt hunnit med bloggen den här veckan och faktiskt inte på ett tag så nu kommer några nyheter i samlad trupp. Klara, färdiga, gå...
 
Residence Stora Formpris har under veckan delats ut till årets främsta kreatörer, arkitekter och designer. Förutom Årets designer som gick till Anna von Schewen och Årets nykomling som gick till Gustav Person (se även här) prisades även fåtöljen Bruno av Mats Theselius med Lauritz Icon Award 2014. Övriga pristagare finns här!
 
 
 
Årets färg har utsetts av Pantone Color Institute och år 2015 ska vi ikläda både oss själva och våra hem i färgen Marsala. En vinröd färg som jag tycker drar mot mörk gammalrosa. Marsala får mig annars att tänka på den godaste dessert jag vet... Tiramisu där man doppar savoiardikexen i en blandning av kaffe och marsalavin...mmm! Oj... halkade visst fel där! Hur som helst så är det en mustig färg som vi säkert kommer att se en del av framöver. Här kan du hämta mer inspiration!
 
 
 
Gense presenterar sin klassiska bestickserie Fuga i en ny färg "Pale Bronze". Den säljs i en  limiterad upplaga i 24-delarsförpackning innehållande 6 bordsknivar, 6 bordsgafflar, 6 bordskedar och 6 teskedar. Ca pris 3 699 kronor. En annan nyhet från Gense är den här modernare versionen i gjutjärn, en smörtax för bordets smörknivar. Smörtaxen är 105 mm lång, tillverkad i gjutjärn och ca pris på den är 209 kronor
 
 
 
Nytt även för bordet är glasserien O:N i ett samarbete mellan ICA och Orrefors Kosta Boda. Serien i kristall består av rödvins-, vitvins- och ölglas för både vardag och fest och kommer att utökas med flera storlekar med tiden. Säljstart är vecka 50, alltså närmasta veckan!
 

Kommentarer
Postat av: millandante

Kul att läsa! Låter som en färg som maken skulle rösta på... ska kika närmare på den:) Kram Milla

2014-12-07 @ 20:15:34
URL: http://milla-andante.blogspot.com

Tack för att du tycker till:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

Hem & Inredning

Top Hem & Trädgård bloggar

Topplista Favoritlistan.se