Olivträd

Problem med olivträd som man har på altan under sommaren är hur man ska få det att överleva vintern. Vi har haft olivträd som vi ställt både i källaren och i garaget men de har alltid dött. Så i höstas bestämde vi att vi ställer det innanför altandörren så det får mycket ljus. Kanske inte det ultimata stället då vi har värmegolv där och det ska egentligen stå mycket svalare. Det har fått sparsam vattning med jämna mellanum och jag har sett att det skjutit nya skott då och då. Så här om dagen fick jag se att det blommar och att det kommit små oliver också. Håller nu tummarna att det ska klara resten av tiden också innan det är dags att ställa ut det på altan igen.
 

Kommentarer
Postat av: michaela- nybliven tvåbarnsmamma ♥

men åh. så härligt! heja olivträdet ;D

2013-02-13 @ 15:44:50
URL: http://minahjartanochjag.webblogg.se/
Postat av: Emelie Petersson

Tänk på att olivträd måste få en köldperiod för att verkligen få oliver som är goda. Om de får lite köld så får de mer oliver och mår bätter :-) Det är kanon bra att du har dem ljust över vintern. Lycka till //Trädgårdsmästaren ;-)

Svar: Tack snälla för tipset! Nu gillar inte jag att äta oliver men visst är det kul med de små frukterna i alla fall. Får se om de växer till sig...
Irene

2013-02-13 @ 17:33:11
URL: http://syrum.blogg.se/
Postat av: Ida Nilsson

Åh så roligt! Jag älskar att odla och så, men har aldrig ägt något olivträd. Och vi som äälskar oliver här hemma!

2013-02-13 @ 21:11:28
URL: http://idacnilssons.blogg.se/

Tack för att du tycker till:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

Hem & Inredning

Top Hem & Trädgård bloggar

Topplista Favoritlistan.se