Klipp, klipp...

Nu står olivträdet innanför dörren och längtar ut, nyfrissat och fint! Jag satte saxen i det alldeles nyss och klippte det mer kompakt och nu får vi hoppas det växer på och förgrenar sig med kraft. Om några veckor ska det få ny jord och en storlek större kruka. Ni vet väl att man aldrig ska klippa och plantera om samtidigt. Det är tillräcklig "chock" med en sak så man bör vänta några veckor innan nästa. Vilken ordning spelar dock mindre roll. Vi omplantering ska man förstås använda medelhavsjord som olivträd trivs bäst i. Får vara glad att solen lyckas titta in med tanke på de mer än smutsiga fönstren! Ni får blunda för det! Trevlig kväll, hörrni!
 
Medelhavsjord finns att köpa på Blomsterlandet och Weibulls. Sekatören är från Karlstad Redskap och blev "Bäst i test" 2012. Jag har inte testat den själv men blev nyfiken. Har du testat? Berätta...

Kommentarer
Postat av: Åse - Interiörguiden

Åh så fint det är med olivträd. Jag var jätte nära att köpa ett igår på Trädgårdsmässan, men ärligt, vi har faktiskt inte plats för det just nu i vår lilla minilägenhet, utan balkong!

2013-04-14 @ 07:25:09
URL: http://www.interiorguiden.se

Tack för att du tycker till:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

Hem & Inredning

Top Hem & Trädgård bloggar

Topplista Favoritlistan.se