I mässing

När jag under de sista åren har sorterat bort allt i guld och mässing här hemma tågar det in med stormsteg igen hos alla producenter av snygga inredningsdetaljer. Det senaste tillskottet är fina Bestlite-lamporna där de nu finns att tillgå i mässing. Titta på kombinationen med grått... gah så snygg! Inget man kunde tänka sig för ett antal år sedan! Jaha, så nu ska man alltså tänka om då... eller?! Tänk så påverkbar man är ändå, för några år sedan sa jag aldrig mera guld här hemma och det gäller väl i och för sig fortfarande. Men jag kan ändå tycka att det tillför en varmare ton i hemmet. Vad tycker du? Gillar - gillar ej?
 

Kommentarer
Postat av: Helene

Jag är inte mycket för trender o har alltid gått på känslan
Visst ger guld o mässing en varmare känsla. Fyndade en mässingsljusstake på Nostalgiladan förra hösten som jag är mycket glad åt o har guldramar på vissa tavlor som de passar på ex. Klimts motiv.
Vi bor förhoppningsvis i ett personligt hem o inte en utställningslokal eller kopia av ett inredningsmagasins hem.
Fram för mer personliga hem utan de senaste designprylarna!

Oj, nu gick jag igång lite. Får skylla på mina studier där vi precis grottar ner oss i olika kategorier...som ex. Design.

Satsa på mässing Irene, det håller i alla tider!

Kram Helene

Svar: Ja, det är lätt att gå igång när det är ett ämne man blir engagerad av! :) Om trender och särskilt design kan man tycka mycket och just ordet "design" kan nog trigga igång och kanske också provocera. Om man nu vill uppnå en viss stil, stämning, känsla eller vad... kan man göra det utan att det behöver vara med designerprylar/möbler. Men sedan är det väl inget som säger att design gör ett hem opersonlig heller. Det handlar ju mycket om vad man gör med det, vad man har för inredning för övrigt som kompletterar. Nytt och gammalt är ju alltid varit en god regel!
Jag går också alltid på känsla för det viktigaste är att trivas i sitt hem! Personligen inreder jag för att det ska vara någorlunda tidlöst och inte efter trender. Så kvalité är mer ledordet för mig när det gäller större investeringar, man kan ju inte byta ut sitt hem var och vartannat år! Däremot byter man lätt ut små detaljer som kuddar, ljus mm och då får man ändå till en förändring om man så önskar, trendigt eller ej!
Men nej... det blir varken guld eller mässing här! Och ingen sådan lampa heller! Jag var bra trött på det guld och mässing som jag hade i en salig blandning. Och en varmare känsla kan man få genom andra material och färger.

Kram
Irene

2012-10-14 @ 12:48:13
URL: http://ullevidsdal.blogspot.com
Postat av: Tillåt mig drömma

Ups! Jag som nyligen målat över en tung mässingsgolvlampfot.
Fast den passade utmärkt som vit i dotterns rum.
Blev för någon dag sedan förtjust i en bild i en PLAZA tidning(1år gammal)som motsvarade den andra köksbilden i ditt inlägg här före. Snyggt men vågar man?

2012-10-14 @ 15:04:13
URL: http://omvackrating.blogspot.fi

Tack för att du tycker till:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

Hem & Inredning

Top Hem & Trädgård bloggar

Topplista Favoritlistan.se