När det skymmer

Sköna Hem skriver om hur viktigt det är med belysning när det skymmer. "Utan ljus, inga färger. Utan färger, ingen upplevelse"! Det ska jag verkligen ta till mig för jag har länge velat belysa något träd eller buske ute i trädgården för att göra den mer levande samtidigt som jag vill slippa se den där svarta väggen när mörkret faller på. En del av uteplatsen ska också få mer belysning vad det lider och jag har blivit inspirerad av denna jättestad jag är i just nu. Här i Shanghai satsas det verkligen på belysning... och vilka effekter det ger, helt magiskt! Naturligtvis är skyskraporna belysta och oftast med reklam i rörliga bilder... men det är nog så tjusigt att titta på ändå. Stora hus är belysta, likaså bostadshusen med ljusslingor som går nerifrån och ända upp och då pratar vi hus som kanske är 25-30 våningar höga! Alla bilder är mina egna!


Ena sidan av floden Huangpu

och andra sidan! Skillnad... men vackert, vilket som!
Shanghai World Financial Center - "kapsylöppnaren" på kvällen.


Ofta ser man ljusslingor i buskar och runt trädstammar, sådana vi har till jul. Konstigt nog passar det in här och jag tänker inte alls jul när jag ser det. Vi har också sett träd som har ljusstavar som antingen bara lyser eller så rinner ljuset uppifrån och ner, väldigt läckert. Jag gjorde ett försök att fota dom, det är den här bilden med de blåa strecken. Det är mer effektfullt i verkligheten förstås!
De här stora lamporna står utanför vårt hotell vid kanten av vattnet. Dom är "to die for"... sååå snygga! Bilden under är den belysta hotellväggen mitt emot lamporna. Effekfullt med ljus, eller hur!


Här i Kina fungerar inte Facebook! Inte heller 'blogspot' så ni som har era bloggar där kan jag inte besöka, det blir bara en tom sida när jag klickar dit och samma är det med 'bloglovin' där jag har alla bloggar jag brukar kolla in. Ni får ursäkta om jag inte kommenterar hos er denna vecka, jag föjer många bloggar och kan inte komma ihåg alla.

Kommentarer
Postat av: Pia

Vilken spännande resa , fina bilder du har visat.

Mycket att berätta när vi träffas framöver.

Ha det så gott, och hälsa.

Kram

2011-08-10 @ 22:12:23
Postat av: LissenTo

Så effektfull med all belysning. Speciellt där man hade olika färg på husen. Måste vara fantastiskt att vara där, måste vara så ofantligt stort och mäktigt.Här har det börjar bli mörkt om kvällarna, så lite fin belysning skulle inte skada.Soliga hälsningar // Lissen

2011-08-10 @ 22:24:58
URL: http://lissento.blogg.
Postat av: Jess

Dina vackra bilder får mig att längta efter härliga hösten och dess mörka kvällar med möjlighet till mysbelysning :-)

2011-08-10 @ 22:53:53
URL: http://retrolyckan.blogg.se/
Postat av: millandante

Så fina och mäktiga bilder Irene!!!KRAM

2011-08-10 @ 23:31:34
URL: http://milla-andante.blogspot.com
Postat av: Kerstin

Wow, vilka bilder! Du är ju jätteduktig med kameran. Precis som ljussättarna i din stad. Fantastiskt att se och givetvis är det ännu bättre i verkligheten.

Ha det gott.

kram

2011-08-11 @ 23:38:33
URL: http://www.kerstinsfoto.se

Tack för att du tycker till:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

Hem & Inredning

Top Hem & Trädgård bloggar

Topplista Favoritlistan.se