Kammarljusstake

Mycket av det gamla kommer oftast tillbaka men då i ny tappning! Jag vet inte hur långt det kan vara mellan varven men med vissa saker känns det som om det skulle kunna vara en så där 20-30 år. Vad tror ni? I höstas kom Ikeas Björkefall i design av Jon Eliason, en ljusstake av modellen "kammarljusstake" som blev mycket populär vilket man sett inte minst hos många bloggare. Nu kommer ytterligare en ljusstake som fått namnet Vesper och den är designad av Axel Bjurström. Den här är mer modern och stram i sitt uttryck och faller mig mer i smaken, Björkefall påminner för mycket om de jag haft i både keramik och mässing. Kommer dock inte att finnas hemma hos mig då priset ligger på 449 kr, så förtjust i modellen är jag inte!
Bild och info via Residence... och bild Ikea

Kommentarer
Postat av: Åse

Jag tycker att den nya ljusstaken var riktigt fin, men den slår inte våra traditionella kammarljusstakar från Skultuna Mässingsbruk.God fortsättning!

2009-12-27 @ 12:02:05
URL: http://www.interiorguiden.se
Postat av: Anna - Balkongliv

Jag gillar den nya, men kommer inte heller att köpa den. Inte TILLRÄCKLIGT förtjust, och dessutom är våra katter aningens för korkade (förlåt, kissemissar, men ni vet att det är sant) för att vi ska kunna ha annat än ljusstakar med skyddad låga. ;-)

2009-12-27 @ 13:07:50
URL: http://www.botaniccity.com/balkongliv
Postat av: Anna - Balkongliv

Höll på att glömma: God fortsättning till dig med! :-) Jag jobbade fram till jul, och nu njuter jag av ledigheten (även om jag nog får jobba några dagar i min butik i nästa vecka, inventering och sånt, du vet.) Har du haft en skön jul?

2009-12-27 @ 13:09:29
URL: http://www.botaniccity.com/balkongliv
Postat av: Designtjejen

Jag håller med dig.. allt kommer verkligen tillbaka :-)

Hoppas att du har haft en skön helg...

kramar!

2009-12-27 @ 17:29:05
URL: http://designtjejen.hemmakanalen.se
Postat av: Kerstin

Den var väldigt fin och stilren men inte är den värd så mycket pengar.

Jo, här har det kommit snö vill jag lova. En dryg halvmeter på ett dygn. På Aftonbladets nätsida står det att läsa om snökaoset här i Västerbotten. Plogbilarna går bara runt, runt och nu har de snart ingenstans att lämna snön. Det är helt otroligt mycket. Såg en liten kille idag som skulle åka snowracer, men det slutade med att han försvann, bara halva ansiktet syntes, resten av kroppen sjönk ner i snön. Pappan fick lyfta upp honom och gräva fram snowracern. ;)

Nu har snöfallet lättat lite men det är å andra sidan 21 grader kallt så det är inget större sug att gå ut och fota.

Du må tro att vi njuter av köket. Så lätt att arbeta i och ljust och fint. Det enda jag saknar från gamla köket är skärbrädorna som var inbyggda. Vi hade en bred och en smal och de var perfekta att ställa ifrån sig plåtar och lite annat smått och gott på. Men det får vi fixa ändå.

Önskar dig en trevlig måndag, Irene.

Kram

2009-12-27 @ 22:21:17
URL: http://kerstinsfoto.blogspot.com
Postat av: [room] by sofie

Allting kommer igen känns det som! Dessa var verkligen lika!Hoppas du haft en fin julhelg Irene! Mysiga bilder du visar i inläggen nedan!Kram Sofie

2009-12-27 @ 23:34:43
URL: http://www.roombysofie.blogspot.com
Postat av: milla-andante

Snygga båda två!! Skillnad i pris dock..=O

Kram

2009-12-28 @ 00:26:44
URL: http://milla-andante.blogspot.com.com
Postat av: Ulrika

Tummen upp för IKEAs!God fortsättning. Kram

2009-12-29 @ 21:24:10
URL: http://www.nakirlu.bogg.se

Tack för att du tycker till:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

Hem & Inredning

Top Hem & Trädgård bloggar

Topplista Favoritlistan.se