Hemma hos goda vänner

Bilden i förra inlägget var tänkt som en pausbild då gårdagen tillbringades tillsammans med goda vänner och jag inte hann med något annat på bloggen. Vi var hos dom redan vid halv elva och åkte direkt till den närliggande staden där vi strosade runt, besökte alla inredningsbutiker som fanns... naturligtvis, tog en fika och hade det allmänt trevligt. På vägen tillbaka stannade vi till vid några småbutiker...en gårdsbutik där vi köpte med oss egenproducerat kött till söndagsmiddag, en annan butik med billiga jeans och till sist en liten presentbutik. Visst är det mysigt med sådana utflykter! Inga inköp blev det vad det gäller inredning men min man köpte två par Levisjeans.

Väl tillbaka igen gick vi en rundvandring i deras nybyggda fina hus och jag kunde ju inte låta bli att ta kort. Huset ligger högt upp med utsikt över sjön och är byggt i två nivåer i vinkel med en altan som sträcker sig längs med sidan mot sjön, också i två nivåer och riktigt snyggt! Dessutom hade dom ett underbart uterum, också med utsikt över sjön! Det man slås av är naturligtvis alla fönster och det ljus som dom för med sig in. I vissa delar av huset ser man rakt igenom, särskilt när man precis kommer innanför dörren, där ser man rakt ut över sjön åt ena hållet.
Notera notstället som kokbokshållare samt den blåa glasskivan ovanpå fönsterbrädan. Just den blåa färgen går igenom som en röd... !!... tråd i hela huset. Både gammalt och nytt blandas och ger en mycket personlig touch i detta trivsamma hem. Det märks att här bor ett par med stort intresse för glas, konst och hantverk.På altansidan finns en trappan så man når gångstigen ner till sjön där det för övrigt går alldeles utmärkt att bada, det finns t.o.m en lång fin brygga. Sista bilden visar framsidan med entrén i högra hörnet. De små liggande fönstren högst upp sitter invändigt uppe vid taket i en del av huset och en del på vinden. Det är alltså en imponerande takhöjd i köket och de båda sovrummen.


                                                                                Bakom kameran: Proforma


                                             Tack för en mycket trevlig dag... jag vet ju att ni läser min blogg!!!


Trackback
RSS 2.0

Hem & Inredning

Top Hem & Trädgård bloggar

Topplista Favoritlistan.se