Säsongens första SEMLA
Säsongens första Semla har vi njutit av idag... som traditionen i vårat hus säger!
I mellandagarna startar semmelbakningen i vårat konditori och
vi har i många år köpt semla just denna dag, det är en av de godaste bakverken vi vet!
Jag vet att många tycker det är alldeles för tidigt att äta semlor redan nu men vem kan stå emot!?
Inte vi i alla fall... mums!
För dig som vill veta mer om semlor
finns info här samt hos Semleakademin som varje år utser årets semla.
Vårat konditori är utsett som ständig semlemästare då de vunnit många år.
Fettisdagen 2009 är 24 februari för den som vill vänta!
De här söta semlorna kommer från Bombadill.
Tillverkade av velour med 100% polyesterfyllning.
I mellandagarna startar semmelbakningen i vårat konditori och
vi har i många år köpt semla just denna dag, det är en av de godaste bakverken vi vet!
Jag vet att många tycker det är alldeles för tidigt att äta semlor redan nu men vem kan stå emot!?
Inte vi i alla fall... mums!
För dig som vill veta mer om semlor
finns info här samt hos Semleakademin som varje år utser årets semla.
Vårat konditori är utsett som ständig semlemästare då de vunnit många år.
Fettisdagen 2009 är 24 februari för den som vill vänta!
De här söta semlorna kommer från Bombadill.
Tillverkade av velour med 100% polyesterfyllning.
Kommentarer
Postat av: Milla S
Men å va gott det lät... Kan knappt tro att jag sitter här och blir sugen på mer fett nu men jag håller med dig, en semla är ju en semla....
Postat av: Martina
Söta! Jag och sambon såg ett äldre par som krängde på semlor idag och pratade just om "semledagen", när är det?!
Postat av: alacs - Mitt i Fågelsången
Mysigt med traditioner!
Själv väljer jag att vänta till "rätt" dag :)
Postat av: Viveka på Humlebacken
Gott! Själv försöker jag hålla den skånska traditionen vid liv och kalla dem för fastlagsbullar, men alltfler glömmer att de heter så här.. Goda är de i vilket fall.
Trackback