Tre nyheter i mässing

Skultuna presenterar tre fina nyheter denna höst. Ivar Ålenius Björk (1905-1978) var egentligen skulptör med flera offentliga utsmyckningar i Trelleborg, Simrishamn, Ängelholm och Lund. Men han designade också mässingsljusstakar för numera nedlagda Ystad-Metall, däribland Liljan ljusstaken som synts i många internationella designtidningar. Och nu har alltså Skultuna i överenskommelse med Ivar Ålenius Björks släktingar fått lov att producera Liljan igen, säkert till mångas glädje! Kul!
 
 
 
Via Fondazza är en serie med tre vaser designade av den italienska designern Paolo Dell'Elce som även är creative director för det italienska designföretaget Danese. Inspiration är hämtad från arketypiska stillebenmålningar av konstnären Giorgio Morandi vars arbete bygger på grundlig forskning i balansen mellan former och proportioner. Och namnet på vaserna, Via Fondazza är gatan i Bologna, där konstnärens hus och ateljé var baserat.
 
 
Den populära värmeljusljusstaken Kin, designad av den internationellt framgångsrika designstudion Claesson Koivisto Rune kommer, som en specialutgåva, i en ny färg... mullvadsgrå . Se så fint mässing är mot det grå! Gillar gillar!
 

Kommentarer

Tack för att du tycker till:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

Hem & Inredning

Top Hem & Trädgård bloggar

Topplista Favoritlistan.se