High tech

Grythyttans möbler är välbekanta för de flesta och Klassikerserien är nog de möbler man tänker på i första hand. Men de har ett par serier till och en av dom är High-Tech som jag tycker är riktigt fin. Av namnet kan man tro att det är en nytillverkad möbel men stolen gjordes redan 1984 av ingen mindre än Nils Strinning, mannen bakom de berömda stringhyllorna. Bordet kom dock till mycket senare. Nisse Strinning arbetade med Grythyttan Stålmöbler under flera år och med flera olika möbelmodeller men High-Tech är den enda Strinningmöbeln som Grythyttan har i sin produktion än idag.
 
 
Nytt för i år är ett paket om två stolar + bord samt två dynor och två plädar. Bordets mönster samt textilerna som är i 100% äkta Nya Zeeland-ull är specialdesignade av textilkonstnären Simon Key Bertman. Han har bland annat gjort en textilserie för Svenskt Tenn. Mönstret är uppbyggt av ett osynligt system av rutor där de viktiga årtalen är markerade i den orange-röda färgen medan resten är i en grå nyans. Grythyttan Stålmöbler by Simon Key Bertman kommer i en limiterad upplaga om endast 118 exemplar. Och smakar det så kostar det som man säger... dryga 18 000 får man punga ut för denna unika grupp. Så skynda och... *host host*... fynda!
 

Kommentarer
Postat av: Gelicaangelica

Stolen nedårst, hur känns inte den? lite obehaglig eller kanske mjuk :)

Svar: har inte provsuttit men jag har hört att den ska vara skön att sitta i och dynan som är gjord av filt/ull gör den mjukare.
Irene

2013-04-15 @ 13:39:16
URL: http://Gelicaangelica.blogg.se
Postat av: Fatmas Shop

Hej,

Är du sugen på ett samarbete? Hör av dig i så fall till Fatmas.shop@hotmail.com :)

2013-04-15 @ 17:54:58
URL: http://shop.fatmas.se
Postat av: JUNITJEJ

Så coolt!

2013-04-15 @ 18:45:52
URL: http://www.junitjejen.se
Postat av: Mormorsglamour-pyssel och inredning

Dynan är så snygg, såg någon liknande struktur när hemslöjden firade 100 år på Liljevalchs och jag var helt tagen av strukturen och känslan av det filtade materialet.
Älskar material som arbetar med 3D känsla.
/Helena

2013-04-16 @ 10:02:03
URL: http://afnord.blogspot.com
Postat av: Kerstins foto

Snyggt och stilrent, dock tycker jag att bordet känns lite "grilligt" i huvudet. För många intryck antar jag. Men stolen gillar jag.
Ha en fin fortsättning på veckan.
Kram

2013-04-18 @ 01:36:36
URL: http://www.kerstinsfoto.se

Tack för att du tycker till:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

Hem & Inredning

Top Hem & Trädgård bloggar

Topplista Favoritlistan.se