Att göra en tavla


Jag måste le lite grand när jag ser den här bilden! Den hittade jag i en häfte i en lampaffär för ett par år sedan och blev så fascinerad av tavlan i bakgrunden. Det var ju inte alls den man skulle fokusera på utan HP5... lamporna! Hur som så fastnade jag i alla fall för tavlan och bestämde mig för att en sådan ska väl inte vara så svår att göra själv, eller hur! Jag hade aldrig hållt i den typen av penslar, ej heller målat med varken acryl eller olja. Jag ser mig  ändå som en relativt kreativ person men inte vad det gäller att skapa bilder. Nej, måla kan jag inte! Men detta skulle jag försöka mig på så jag inhandlade målarduk, färg och penslar och satte igång. Oj, vad svårt det var! Och inte blev jag nöjd heller så en ny målarduk inhandlades och fick också färg på sig. Gick det bättre? Näää! Bara att köpa en ny duk igen... för tredje gången! Och så började jag måla och... kanske inte så dumt denna gång... i lite andra nyanser! Mannen hurrade och tyckte att "den ska vi ha"... och så kom den upp på väggen! Hur det nu gick till! Där hängde den ett tag (nåt år eller så) och när vi fick gäster så kommenterade en del tavlan medan andra inte! Men jag VET ju vad dom tänkte! För jag tänkte likadant... så i julas åkte den ner och en annan dök upp, en med ingen färg alls denna gång! Knorren på denna historia är den kommentar jag fick av en god vän... "Åh, vad bra, då är den till salu nu då!" Hör och häpna... hon ville köpa den! Jo, det är sant... och kanske, kanske får hon det! Eller så får hon den, vi får se...
Trevlig dag och helg!

Kommentarer
Postat av: Kerstin

Men vilken härlig historia. Tänk hur det kan gå när man får lite inspiration. Inte visste jag att du var konstnär. :) Men nu när du har börjat får du göra i lite större upplaga och sälja. Det verkar ju vara eftertraktat. :)

Jag fascineras lite av att det är PH-lamporna som ska vara i fokus i bilden. Inte så smart att sätta dom framför en sån färgstark tavla för den tar ju över. Det var den jag såg först tills jag läste att det var lamporna som var huvudobjekt.

Ha en fin fredag, Irene.

Kram

2011-03-25 @ 00:45:34
URL: http://www.kerstinsfoto.se
Postat av: Kristina - ingen vanlig dag

Ha ha! Kul läsning. Jag har tänkt likadant som dig - typ hur svårt kan det vara? Men tydligen är det ju det. Och det är väl det som lite är konststycket i sig att lyckas göra något som är väldigt vackert, harmoniserar men ändå inte ser särskilt svår ut.Och hur tänkte de med den produktbilden egentligen som du visar? Jag såg inte ens lamporna från början. Tavlan tar ju hela blickfånget!Trevlig helg!

kram / Kristina

2011-03-25 @ 07:49:40
URL: http://ingenvanligdag.blogg.se/
Postat av: Carina - inspirera

Ja, inte är det alltid så lätt att göra något som ska se enkelt ut...

Men en riktig färgklick är det ;)

Kramen.

2011-03-25 @ 08:37:45
URL: http://inspirera.bloggsida.se
Postat av: Lina

Ta tillfället att uppmärksamma någon riktigt fin och godhjärtad person i din närhet! Delta i den lite speciella utlottningen av 2st "Wings"-reproduktioner på min blogg! Välkommen och ha en underbar helg!!

2011-03-25 @ 11:48:10
URL: http://linagardelid.blogspot.com/
Postat av: Marias Hörna

Tittar in och önskar dig en underbar helg :) Kramar Maria

2011-03-25 @ 14:04:03
URL: http://mariashrna.blogspot.com/
Postat av: studio karin

Hej Irene,kul att du kikar hos mig. Jag lägger dig till min blogglista på studiokarin om ok?

Jag tänker som du - hur svårt kan det vara och vill göra något själv... Jag har varit på väg i åååår att köpa den där stora canvasen men jag ska nog vara glad att det aldrig blir av :)))

Karin

2011-03-25 @ 16:50:33
URL: http://studiokarin.blogspot.com
Postat av: A-K

Det lättaste är ibland det svåraste. Din tavla var säkert jättefin och att det var några som inte kommenterade berodde kanske på att dom helt enkelt inte uppskattar den typen av konst och då hade det förmodligen inte ens hjälpt om du haft en Picasso på väggen.

2011-03-25 @ 17:48:33
URL: http://nancyandi.blogg.se/
Postat av: Åse - Interiörguiden

Vilken rolig historia, det skulle vara kul att se din tavla, jag är säker på att den är jättefin.

2011-03-26 @ 08:55:59
URL: http://www.interiorguiden.se
Postat av: Johanna

Kanon tavla, super fin.

2011-03-27 @ 23:19:28
URL: http://myownhome.blogg.se/
Postat av: Inga Nilsson

Fin tavla. Här finns också en hel del fina tavlor.. ja, över 12 000 000 faktiskt. Som om inte det var nog så skapar de dessutom en bättre ljudmiljö. Skönhet både för ögat och för örat, med andra ord :)

2011-03-31 @ 06:20:01
URL: http://www.sofsci.com/sv
Postat av: sparris

Men! Sitta där och prata om sina egenmålade tavlor...och sen inte visa dem? Vill ju seee...

2011-03-31 @ 09:33:34
URL: http://lacquerotaku.blogspot.com

Tack för att du tycker till:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

Hem & Inredning

Top Hem & Trädgård bloggar

Topplista Favoritlistan.se