3 x Bernadotte

Med inspiration från skärgårdens och Östersjöns distinkta färgnyanser, ytor och mönster har duon Bernadotte & Kylberg formgivit den vackra serien Stockholm Aquatic för Stelton. Jag har väl mest tittat förbi bilderna som trillat in i mailen men här om dagen när jag var inne på NK såg jag den för första gången live! O j,  v a d  v a c k e r  d e n  v a r!  Ojojo! Serien består av tre vaser och fyra skålar i olika storlekar och de är gjorda i en kombination av emalj och aluminium. Mönstren är fint gjorda med akvarellkänsla och är i blåa nyanser där det mörkaste drar en aningen mot svart. Insidan på skålen är i aluminium, så snyggt! Priser från 349 kr upp till 2399 kr.
 
 
 
Samarbetet med Åhléns fortsätter. Nu med en vårkollektion som går i en ljusare färgskala där mjuka neutraler och pasteller möter skarpare toner av orange och grönt. Kollektionen består av plädar, bäddset och mattor med mönster som känns igen från höstens kollektion.
 
 
 
Sist men inte minst... och här är ju förstås prins Carl Philip också involverad men på ett helt annat sätt! Med det stundande bröllopet blir man väl lite extra nyfiken på vad brudparet får i present. Lysning skedde ju i söndags och från Älvdalens kommun fick paret den här fina ljusstaken i porfyr och silver. Porfyr är en vulkanisk bergart som finns i ett 15 kvadratmil stort område i Älvdalen. Ljusstaken är designad av Hanna Dalrot (också från Älvdalen precis som blivande prinsessan Sofia) och Hanna har hämtat inspiration från den vackra naturen i Älvdalen. Hon är utbildad på Beckmans Designhögskola och arbetar för närvarande som produktdesigner på Ikea of Sweden i Älmhult.
 
Bild lånad från Elle

Kommentarer
Postat av: Mian på Finaste mattan

Jättesnygg ljusstake.: )

Svar: Jag gillar också den! Hade varit kul om den kom i tillverkning för flera, fast jag gissar att den inte skulle bli billig!
Irene

2015-05-25 @ 14:20:17
URL: http://finastemattan.blogspot.se/

Tack för att du tycker till:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

Hem & Inredning

Top Hem & Trädgård bloggar





Topplista Favoritlistan.se