Nytt för bordet

För något år sedan köpte vi en ny vardagsmatservis till köket, Swedish Grace i vitt. Sedan tidigare har vi matservisen Vikingar till fint, också från Rörstrand. Tyvärr fanns den inte på marknaden särskilt många år så jag är glad att vi hann köpa alla delar i alla fall. Synd på så snygg servis, en glimt av mattallriken finns här! Jag tycker det är så fint med tallrikar med reliefmönster och de tar inte så mycket fokus från maten utan ramar mer in. För man äter lika mycket med ögat! Tre fina serviser med relief har kommit de senaste månaderna och alla är ju så fina! Förstås! Men som ni förstår så behövs det ingen mer servis i detta hus. Synd...
 
Nyast är fina servisen Harmony som Cervera tagit fram, den ingår i egna varumärket Table Top Stories. Servisens utformning präglas av gedigen hantverkskänsla och personlig karaktär, de tillverkas i Portugal och tål både diskmaskin och mikrovågsugn. Delar som finns är mattallrik 99 kr, assiett och skål 79 kr samt även ett uppläggningsfat och en serveringsskål. Finns i färgerna blå, ljusblå och vit.
 
 
 
 
Signe Persson Melin har för Rörstrand formgivit teservisen SPM, vilket står för hennes namn och studio. Dekoren består av ett linnefärgat reliefmönster på vackert fältspatporslin i en varm grå ton. Signe Persson Melin är en av Sveriges främsta keramiker och Sveriges första professor i keramik och glas, läs mer här. Det är fantastiskt att fortfarande vara verksam vid 90 års ålder! Tekannan som ha ett fint löv på locket kostar 1199 kr och de övriga delarna 199 kr.
 
 
 
 
 
Bubblor har ju varit poppis ett tag och Mateus med sitt fantastiska porslin har nu hängt på den trenden. Den nya serien heter Bubbles och är riktigt läcker om du frågar mig, med sina stora rejäla bubblor runt kanten. Delarna finns i flera färger och som ett prisexempel kostar muggen 230 kr och det stora fatet som är 42 cm, 830 kr.
 

Kommentarer
Postat av: Louise

Riktigt snygg servis!!

2015-03-05 @ 20:41:49
URL: http://louisesyr.blogg.se
Postat av: JUNITEJJ

Så fint!

2015-03-05 @ 20:44:35
URL: http://www.junitjejen.se
Postat av: Robex Lundgren

fint

2015-03-06 @ 12:51:07
URL: http://ghgumman.blogg.se/
Postat av: Jessica

Så himla fina serviser! Det blir så mycket roligare att laga mat när man har en fin servis till! :)

2015-03-06 @ 14:46:41
URL: http://yiskha.blogg.se

Tack för att du tycker till:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

Hem & Inredning

Top Hem & Trädgård bloggar





Topplista Favoritlistan.se