Mera Sinnerlig

Jag kan inte låta bli att skriva om samarbetet Ikea och Ilse Crawford ännu en gång, så fin är den! Och nu har det kommit bilder, fler än sist! Kork har man förstått vara ett material på uppåtgående efter många års vila inom inredning. Eller egentligen har det väl mest använts till golv, det som heter kork-o-plast och var så populärt på 70/80-talet. I kollektionen Sinnerlig används många naturmaterial så som akacia, keramik, munblåst glas, bambu, sjögräs och bomull. Men mest utmärkande i kollektionen är just kork! Det är ett fantastiskt material som är hållbart, isolerande och ljuddämpande. Också vattentätt och lätt att hålla rent.
 
 
 
 
 
En av mina favoriter är dagbädden. Den ser så välgjord och snygg ut, i trä kombinerad med flätad sadelgjord. Tänk om man hade plats för en sådan! Priset är verkligen inget att oja sig för... 3000 kr, dyna 995 kr.
 
 
 
 
 
De mindre sakerna är ju lättare att göra plats för och något som jag ska kolla in är de här fina krukorna där den större längst till vänster är mest intressant. Visst är det snyggt med det gröna mot det svarta!
 
 
 
Och lampan med frostat glas och korkbotten ska också tittas på. Den finns i tre storlekar där den största med höjden 36 cm kostar 559 kr. Jag tror jag har en perfekt plats för den!
 
 
 
Glas i alla former är lätt att dras till, lätt att göra plats för och lätt att använda till mycket! Gemensamt för alla burkar och flaskor är förstås korken. Den där stora burken får gärna stå på min bänk i köket fylld med ett gäng hembakade biscotti! Förresten... ser ni liketen med lampan ovanför? Är det...?
 
 
 
Man kanske inte tror att det ligger så mycket tankeverksamhet bakom en produkt utan mer att en idé föds men ska man var aktivt produktiv så krävs det säkert mycket mer, så här ser Ilse Crawfords på det: ”Det är otroligt viktigt att införliva mänskliga kvaliteter som värme, välbefinnande och omsorg i slutprodukten. Även om det låter lite luddigt så är det i praktiken en rigorös process. Det handlar om att ständigt gå tillbaka till principerna om hur en produkt ska användas och analysera dess dimensioner. Det handlar om att förhålla sig till hur vi intuitivt rör oss, hur vi umgås och att förstå de företeelser som förbinder oss på en mänsklig nivå. Det handlar om att fundera på hur respektive produkt kommer att användas så att man kan skapa en verklig, fysisk och mänsklig förbindelse, samt visuella och logiska kriterier. Det är när man lyckas att kombinera dessa aspekter som det blir riktigt spännande.”
Ja, här är en som verkligen ser fram emot denna kollektion när den kommer ut i varuhusen 14 augusti!

Kommentarer
Postat av: Julia

Guuuud vad fint!!! :D

2015-06-18 @ 14:21:56
URL: http://juliafridh.wordpress.com/
Postat av: Mian på Finaste mattan

Gillar glasförvaringen... : )

2015-06-18 @ 16:43:23
URL: http://finastemattan.blogspot.se/

Tack för att du tycker till:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

Hem & Inredning

Top Hem & Trädgård bloggar





Topplista Favoritlistan.se