Elle Decoration Swedish Design Award

Just nu, 3-7 februari, pågår Stockholm Furniture & Light Fair som är världens största mötesplats för skandinavisk möbel- och ljusdesign. Veckan startades upp redan igår med Elle Decoration Swedish Design Award då många designer prisades. Här kommer ett urval av dom.
 
Det stora priset som Årets designer gick till Monica Förster. Hennes servis Inwhite/Inblue för Rörstrand fick även pris för Årets produkt för det dukade bordet. En ny sorts servis med ett fåtal noga utvalda delar och ett uttryck som kopplar ihop framtid med dåtid.

 
 

Årets stjärnskott gick till Afteroom för deras tidlösa design. Förutom den fina stolen Chair #1 på bilden som de fick Residence stora formpris 2014 för (Årets möbel) har de bland annat gjort den fina hängaren för Menu.

 

 
 
Axel Bjurstöm fick priset Årets stol för sin design Hammock för David Design. Motivering: Mjukt och hårt, läder och stål – en stol av bara två material som utnyttjas maximalt i en lika enkel som genial form. Fick även pris förr om året...
 
 
 

Årets Möbel gick till Ania Pauser för sin Glimmer Bureau för Klong... Kontrasterna skapar spänning i byrån som med sitt utpräglade formspråk står helt för sig själv. Spännande material, Cembrit!

 

 
 
 Årets Textil fick Camilla Lundsten, Littlephant för trycket Fruit Garden. Ett organiskt mönster som bjuder in till en lekfull upptäcktsfärd utan slut.
 
 
 
Jo men vi tar väl en till...Årets Lampa! Det fick Front för sin fina lampa Fog för Zero.En tidlös form i ett tidlöst material med ett helt nytt uttryck. Materialmästerskap på gränsen till alkemi.
 
 

Kommentarer
Postat av: millandante

Så kul att läsa! Såg Monica i en intervju på Tv4 imorse, jätteinspirerande:)

Kram kram
Milla

2015-02-03 @ 22:46:43
URL: http://milla-andante.blogspot.com

Tack för att du tycker till:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

Hem & Inredning

Top Hem & Trädgård bloggar





Topplista Favoritlistan.se